18 abr. 2013

Vitrall per Sant Jordi

23 D'ABRIL DIADA DE SANT JORDI

La llegenda més popular a Catalunya explica que a Montblanc (Conca de Barberà) hi havia un drac terrible que causava estralls a homes i bèsties. Per apaivagar-lo, se sacrificava al monstre una persona escollida per sorteig. Un dia la sort va assenyalar la filla del rei, que hauria mort de no ser per l'aparició d'un bell cavaller que es va enfrontar al drac i el va matar. La tradició afegeix que de la sang vessada va néixer un roser de flors vermelles.

Aquesta mateixa llegenda, amb lleugeres variacions, es repeteix en les tradicions populars d'Anglaterra, Portugal i Grècia, entre altres països.


                                                              Rosa de Sant JordiLa leyenda más popular en Cataluña explica que en Montblanc (Conca de Barberà) vivía un dragón terrible que causaba estragos entre la población y el ganado. Para apaciguarlo, se sacrificaba al monstruo una persona escogida por sorteo. Un día la suerte señaló a la hija del rey, que habría muerto de no ser por la aparición de un bello caballero con armadura que se enfrentó al dragón y lo mató. La tradición añade que de la sangre derramada nació un rosal de flores rojas.

Esta misma leyenda, con ligeras variaciones, se repite en las tradiciones populares de Inglaterra, Portugal y Grecia, entre otros países.
                                               

The most popular legend explains that Montblanc Catalonia (Conca de Barbera) lived a terrible dragon that caused havoc among the population and livestock. To appease the monster is sacrificed a person chosen by lot. A lucky day drew the king's daughter, who would have died if not for the appearance of a handsome knight in armor who fought the dragon and killed him. The tradition adds that the shed blood born a rose red flowers.

This same legend, with slight variations, is repeated in the folk traditions of England, Portugal and Greece, among others.

No hay comentarios:

Publicar un comentario